pühapäev, veebruar 18, 2007

knopka kritiseerib jälle!

Ohho-hoo! Seekord - ülla-ülla! - ei saagi virtuaalset nüplit Hansapank, vaid hoopiski Säästumarketi ketile mõnusaid õunastruudleid, ja marjapiirakaid ning vaniljekreemi piirakaid küpsetav Hagari pagarivabrik.

Head värdjad te ikka olete! Enne oli kolmeses pakis 180 grammi eest kolm pirukat ja maksis 11,90 (no täitsa hiljuti veel, veebruari alguses mitu korda ostsin). Nüüd on kroon hinnale otsa suratud (12,90), uus etikett plörtsti! peale kleebitud ning pakendis sisalduva kaalu hoopis 35 grammi võrra vähendatud. Et siis kolm piirakat kaaluvad nüüd 145 g ehk ühe ampsu mass jääb juba suisa alla 50 grammi.

Kamoon! Mis te narrite inimesi? Kas see on miski pirukas või? Kas mingid snoobid sooblikasukas prouad kaalujälgijad kaebasid pagarivabrikusse, et muidu on hea, aga kurat, viimast kahte ampsu piirakast ei jaksa enam süüa? Ah?

Vaatasin juba poes, et kuidagi närbid näevad need piirakad välja. Kas see siis ongi süsteem kus "saiakesest" saab "ampsuke" (nimetsitaadid erinevailt pakendeilt, sic!)? Või on asi selles, et suure majanduskasvu harjal sõites on eestlasel kehakaalu ohjamisega probleemseks läinud? Sõdime piruka kaalu vähendamisega inimeste ülekaalu vastu? Loll meede, ma ütlen. Sest majanduskasvust end punni õginud ja näilise heaoluga harjunud tööinimesed ei võta nüüd kahte, vaid hoopiski kolm või neli kolm-pakki, sest saiake tundub nii närb, et tuleb ju rohkem võtta, et miskit üldse näljendavasse kõhusoppi saada. Ja kassas ei ole mitte teps "säästu"-arve, vaid kohati suisa suurem kui Kaubamaja toiduosakonnas surfates ning süüa hankides. Sisu vasaku ikka vormile. Ja riik olgu inimeste jaoks, mitte vastupidi. Ajab ikka marru küll, või mis teie arvate?

Inimesed, olge valvel! Ta tuleb talvel! -- zqqreek

Sildid: