laupäev, veebruar 17, 2007

4444

Numbrimaagia. Minimalism. Efektiivsus.
Kuidagi imetabasel kombel on nii juhtunud, et paljud pealkirjad erinevatel postidel on saanud numbrilised väljendused ning on loobutud pikast mulinast. Ei tea milles asi? Mingi järjekordne märk?

Tegelikult on selle posti pealkirjal oma mõte sees. Haakub teemavaldkonnaga statistika. Kuna aega on maruvähe ja juublite puhul või eksootika pukul ma kokkuvõtteid ei viitsi teha eriti, siis nüüdse vahva numero puhul märgin ta maha siia. Puhtalt oma egotripist ning enda saba kergitamiseks.

Kaunteri panin oma plogile 24. jaanuar 2006. Tänaseks on möödunud sellest ilusad ümmargused 390 päeva ehk aasta + 25 päeva. Ja külalisi on sel plogil olnud selle ajavahemiku jooksul (OK Kaunteri andmetel) 4444. Sellest ka postituse nimetus. Kuigi plogi ise on vanem kui aasta, siis ma alguses ei viitsinud (no mööngem, ega ma praegu ka väga hoolas "plogituunija" ning novaatorlike uute ja vahvate ideede ning uuenduste suhtes pole) asjale kaunterit külge pookida. Eks alguses oli lugejaoid vähem, sest ma ei öelnud kellelegi, et mul on plogi. Ent netis ei seisa miski saladuses ning paari-kolme kuu pärast oli plogil juba kindel lugejaskond nuhke-spioone, kes siit üritasid komprat leida või lihtsalt kadestajaid-konkurente, kes lootsid mingit infot ammutada omades huvides. Tüng teile mõlemile! Ega ma 100% ka siia asju kirja pane. Vahetu veebipäeviku pidamise rikute just teie, va tõrvatilgad, ära. Ja sellest on käre-maru kahju, kuna niiviisi ei saa seda ploogi vahetu suhtlus- ning arvamusavalduse kanalina pidada. Aga eks te ise tea, mille te oma mini-õelustega ära soperdasite. Võin minagi koos maailmaga muutuda. Ka paindlikumaks. Nii uskumatu kui see vahel ka ei või tunduda.

Vot. Jäin siin jälle oma hüper-väsimuse otsas pläkutama. Oluline statistikutele olgu siis järgmine tehe. Täiesti suvaline aritmeetiline keskmine, mis mingeid taustaasju ei arvesta.
4444:390=11,395 uudishimutsejat päevas. Ühest küljest nagu pisike number, ent teisalt - suvalise selli kohta evida stabiilset 10-inimeselist lugejaskonda - pole ju paha.

Ja lugejaid on enamuses Eestist, ent n-ö "püsikundesid" (loe: kui just iga päev ei loe, siis korra-kaks põikavad nädalas ikka läbi) leidub nii UK-s (popim euroriik v.a. EEsti, kust loetakse), järgnevad Saksamaa, Soome, USA, Itaalia, ja üllatuslikult ka Poola. Paar külastust on selle aja jooksul jopanud ka Jaapanist ja LAV-ist. Aga see on ka enam-vähem eksootika ots. Kusjuures mina ei kujuta ette, kes mind Poolamaalt uudistamas võivad käia, ent neid on mõnedel nädalatel olnud suisa mitu! Nii et jah. Elu on huvitav. Ja juublinumbrine külastus tuli aadressilt 217-159-240-154-dsl.est.estpak.ee. Eks omanik ise teab, kes ta oli. Soovi korral võib oma meenemedali mult meili teel välja nõutada. Napilt jäi ilunumbrist ilma aga Soomemaa esindaja Helsinkis Rautalalammintie 3C asuvast ühiselamust (rauta3.org.helsinki.fi). Talle lohutuseks hõbemedal ja pisike vahuvein. Kohaks sai 4443 :( Ikka juhtub.

Nääh. Jäin jälle siia tippima. Tegelikult tarvis aga nobe ja osav ning asjalik olla. Seega lippan poodi mugitavaid produkte lunastama. Kõht lööb juba pilli ja tahab selgroo külge kasvama asuda. Tantsulustist laupäevaõhtut kõigile!

PS - statistikute rõõmuks: Eeden peksis eile Jelgavas Daugavpilsi piigasid 3:2! Ja ennustan ka (täitsa tänamatult), et Riia käest saab Eeden 0:3 pähe ja Jelgava neidistele tehakse tuul alla skooriga 3:0. Või halval juhul 3:1. Tehke tina või sööge sepikut. Eks me pühapäeva õhtul oska siis täpsemalt öelda, kas oleks kuskil pidanud ka mündi peale ennustama või mitte:P

Sildid: