esmaspäev, september 18, 2006

telekas džämmib kinni

ma ei tea, milles asi - kas tv3 saatjatel on midagi viga siin lõunas (Valgjärve mast vist oli?) või on saatekeskuse digitaaltehnika kinnijooksmisega tegelema hakanud viimased ajal või on viga hoopis miskis kineskoobile pildi kuvamise megahertsis või selles et vana taaskasutusest ostetud Finluxi pill hakkab otsi andma - kuid...:
viimased paar kolm nädalat olen täheldanud järgmist asja: tv 3 kanalil pilt hangub. ruudukestena ja digitaalselt ehk džämmib kinni. no teate küll, nagu panete kaks muuviklippi pleilistima oma meediapleieris mängima ja siis kui üks lõppeb ja teine algab, siis käib siuke hetkeline ruudukesteks kuvamine pildis ja "hangumine".

ja niiviisi kangestub kuskil poolest sekundist kuni kahe sekundini, siis hüppab selle koha peale, kuhu originaalne koht on jõudnud (heli järgi), sest heli jätkub normaalselt. ja csi ajal on juhtunud ja ka täna õhtuse mängufilmi ajal, et heli kaob pisut alla sekundi kuni kolme sekundi pikkusteks ajalõikudeks.

kas oksate öelda, millega tegu? millest selline jura? kas on muudetud mingeid saatejaamade standardeid ja vana ront ei võta järgi? või asi muus? või on ümbruskonda mingi "segaja" tekkinud? sest mujal kui tööl telekat vaadates ei ole ma sellist porri täheldanud.

andke nõu.