laupäev, juuli 22, 2006

eesti ja ilm

no mitte ei tahaks halada sellise teema koha pealt nagu ilm. Aga ei saa kohe kiusatusele vastu panna. See ei saa ju normaalne olla et kolm nädalat on sellist leitsakut, et saa infarkt või kuumarabandus, aga siis keerab ilma vaid siin Euroopa nurgas jääpurikaks, samas kui mujal on endiselt ilusad ja soojad päiksepaisted.

Nüüd siis lödistab sadada ka... palju õnne folkarid. Ma olen muidugi veendunud, et piduliste hipide peomeeleolu see muidugi ei morjenda, aga mis saab siis kui telk ujub ja seal ka kõik kaasavõetud vahetusriides? Mnjaa... vaid tugevad suudavad sest mööda vaadata ja mruliselt edasi folkida.

Aga no ikka eriti nõme on küll. Võiks ikka normaalset ilma ka siia perifeeriasse jaguda. Siis ei tekki sellist emigratsiooni, mis viiks kõik rahva suurlinnadesse, kus siis slummides puhkevad taaskord sellised rahutused kui Prantsusmaal hiljuti ju olid...

Ma ei imesta, et enamus eestlasi joob ja vaevleb deprssiooni kes. Isegi oma küprok-kuudi juurde ostetud 20-ruutmeetrises aias ei saa ufo peal kohustuslikku vorstisusistamist harrastada... Brrr... väkk... Ilmselt vanasti oli kliima soojenemisest tingitud mõjud väiksemad, aastajad vahetusid normaalsellt, ning kes viina võtta ei tahtnud sai vabalt sporti teha - polnud siukesi kiusatusi kui taevakanadid, digi-TV, internet, reit-jee-jee, orkut ning teisi analoogilisi lollusi. Olgu - polnud ka blogosfääri ega mobiiltelefone, ent ometigi elati, saadi hakkama ning oldi õnnelikud...

Öeldakse küll, et järjest edasi, ja ei tohiks igatseda vana, kuid siiski oli see mõnes mõttes kuldne ajastu. Nii siin- kui sealpool raudset eesriet, nii siin- kui sealpool Atlandit. Ja Concorde lendas siuhti üle ookeani... olid alles ajad, läinud n need ajad. Jäänud on vaid segi löödud aastajad ja närused ilmad, inflatsioon koos majanduskasvuga ja stress, stress ja stress... peaks minema ja ühe dringi tegema? Aga mis see globaalses mastaabis muudab? Muffigi! Sestap on parem lihtsalt koju ahju peale kobida ja oma väikses maailmamullis õnnelik püüda olla.