kolmapäev, november 14, 2007

black metal'i 10 paremat plaati?

Nii. Tahan alustuseks mainida, et blogspot on värdjas ja microsofti op.süs. on värdjas.

Nii-nii! Raisk. Kaks korda olen pika oopuse siia toksind, ja salvestada pole saand ja poolelt salvestamiselt on kõik kokku jooksnud. Nüüd pole ka enam mingit tuju siia enam miskit pikka ja ilusat oopust kirjutada. Fakk juu ool off!

Ma panen siia siis kirja nüüd need 10 black metal'i albumit läbi aegade, mis novembrikuise Metal Hammer'i meelest on parimad. Perse raisk! Eniveis. Mul olemas 7/10-st. Need mille ees number on pekisesse shrifti (bold) tõstetud. Tak vot. Palju teil olemas on?

1) Darkthrone "A Blaze In The Northern Sky" [Peaceville, 1992]
2) Mayhem "De Mysteriis Dom Sathanas" [Deathlike Silence, 1994]
3) Burzum "Hvis Lyset Tar Oss" [Misanthropy, 1994]
4) Emperor "Anthems To The Welkin At Dusk" [Candlelight, 1997]
5) Marduk "Panzer Division Marduk" [Misanthropy, 1999]
6) Immortal "At The Heart Of Winter" [Osmose, 1999]
7) Dödheimsgard "666 International" [Moonfog, 1999]
8) Enslaved "Isa" [Tabu, 2004]
9) 1349 "Hellfire" [Candlelight, 2005]
10) Mayhem "Ordo Ad Chao" [Season Of Mist, 2007]

Mind pani imestama, et edekabelisse pole mahutunud ükski Dimmu Borgir'i kauamängiv. Samas... maitsed erinevad, samas Mayhem suisa kahe plaadiga sees (ehk jäigi "In Sorte Diaboli" välja tänu "Ordo Ad Chao"-le?), klassik Marduk oma eeposega "Panzer-Division" olemas, esindet ka Emperor. Pole see eriti kallutet ehk. Minu jaoks oli üllatuseks Oslo bändi 1349 plaat.... no eks näis. Huvitav bänd iseenesest, kus Satyriconi trummar Frost taob trumme ja bänd teeb muusikat nagu Burzum oma varasematel algusaegade päevadel.... eks see tabel subjektiivne muidugi ole. Aga enamus neist kauamängivaist on klassikud sellest hoolimata. Samas pole haisugi Satyriconist, Celtic Frost'ist, Venomist, Rotting Christ'ist ja Cradle of Filth'ist. Mis värk on?

Saatke diskens kanni ja hankige endale ka karmimat kraami kõrvade kosutuseks! Kräpp- ja räpp-metal on surnud, elagu pidevalt arenev bläkk!

Sildid: ,