kolmapäev, august 16, 2006

sounscapes of this week

selle nädala kõrvapaitamised:

E 140806
Üllatuslikult ka üks vaba äripäev. Kuid kuna nädalavahetus kujunes oodatust kurnavamaks ning enamus sellest kodus hängimiseks, siis sai kuulatud igasugu ebm/industrial asju, eriti mu uus-vana taasavastatud-ülesleitud lemmik Wolfsheim, siuke rohkem sünt-pop kui ebm/industrial, sekka ka Vitalic'ut ja Nightwish'i. Oleks Therioni ja Hocico't ka koduses kastis olnud, siis oleks päev täiuslikuks osutunud.

T 150806
JMKE - Mälestusi Eesti NSV-st (2 x)
Raadio 2: kella 11-st 15-ni. Nii sitta mussi lasti, et ma kauem ei viitsind kuulata & lülitusin taas CD/mp3CD lainele ümber. Ainus hea lugu oli ka träänsikas, Whirl & Mayer "Streets At Night (2005 Radio Edit)"
Tharaprita - Primeval Force (3 x)
Carl Cox - suvalisi mixalbumeid 2 tk
miskit träänssi ka tunni jagu
ja oligi päev õhtus juba:D

K 160806
Alexander Kowalski - Response (2 x)
Carl Cox - Mixed Live (2 x)
Carl Cox - Pure Intec (disc 2) - esimest ei ole. Raisk! Võiks ju olla!
Elektrabel - Elektrabel
(absoluutselt parim Ida-Euroopa minimal-tchno!)
Kay D. Schmidt & Andreas Krämer - miski festivali miks, mis lugudeks lõigutud.
(saksa trance/techno dj-team. Siuke ajulõõgastav vaibaklopperdamine, aga mitte diskolikus, vaid siukeses karmimas kommirütmis (140...160 bpm). vahelduseks täitsa hää. Kaua sa ikka siukest eklektilist elektroonilist eksperimentalismi jõuad kuulmekäigu kaudu sisse ajada - miski rest-point peab ka vahepeale mahtuma ju:P ja see träna-värk ongi minu jaoks see vajalik vahepala, mis aitab prose uuesti üles reboot'ida.:P)
Xenomania & Trouser Enthusiasts - remiximiskunnid diskoajastust (80 keskpaik kuni 2000 algusots. Kah hüva kraam. Need sellid (T.E.) avastasin enda jaoks taaskord (ülla-ülla!) Koit FM-i kuulates aastal 1997 või 1998, kui nad miksisid Danii Minouge'i (just-just, Kyle'i õeke, üks igati meelas Austraalia disko-diiva samuti) pala "All I Wanna Do"... Sealt tuvumine nende edasise loomingi ning sealt jõudmine nende lähedaste kaasvõitlejateni ehk Xenomania'ni.
Slam - Pressure
(incl. Vitalic - poney EP - Part 1 etc electroclash superhits!)
Air - Everybody Hertz
(no kannatas kuulata, aga miskit erilist polnud. Las ta siis vedeleb mp3 formaadis kuskil arhiiviriiulil ja korjab tolmu. Niipea ma seda minema puhuma ei tõtta. Võib-olla ka polnud siukest briti stiilis muusika kuulamise meeleolu.)
Dimmu Borgir - mõned palad plaadilt "Death Cult Armaggeddon". Päris hea oli.
Dinosaur Jr. - vahel täitsa hea ja kuulatav aga täna tekitas suisa okserefleksi. Enne kui maonõredega immutatud vaniljemaitseline halvaa mu seedekulglast põgeneda suutis, vahetasin plaadi ära. Järgnes "Starsky & Hutch" filmi soundtrak. Filmi ennast pole ma ka näinud. Vbla selle pärast tunduski kitarrikääks, trummisämplid ja mootoripõrin see, mis just hetkemeeleoluga ei klapi. Skip again! Riiulisse tolmu koguma. Seega oli see mp3-kettake endaga nii palju negatiivset emotsiooni kaasa toonud, et ma ei viitsind isegi Sigue Sigue Sputnik'u 4 looga ülihead EP'd "Everybody Loves You" välja kerima hakata. Kaevasin oma plaadikotis ning päiksevalgusse pistis nina kunagine lapsepõlve lemmik ...
... The Prodigy - "Best of Singles 1990-2005" (2005)
(sure thing need best of'id. Rindu kerkis rõõm kui kuulmekäike asusid lisaks vaigule, tolmule ja hall-pruunidele karvakestele ummistama sellelt plaadilt tuttavad ja iidsed palat. Täiega laks kümnesse! Natural high... )