kui stressirohke sess läbi saab, siis peaks kooki tegema
näiteks sellist kooki valgest šokolaadist ja toorjuustust.
originaali autoriks peaks olema L.Virkus...
põhi: 200 g küpsiseid, 100 g võid.
täidis: 400 g maitestamata toorjuustu
3 muna
2 dl suhkrut
250 g valget šokolaadi
2 tl vanillisuhkrut
7 želatiinilehte
0,5 dl vett
2,5 dl vahustuvat vanillikastet (creme vanilla) - võib vabalt vahukoorega asendada.
kaunistuseks: valge šokolaad ja puuviljad
tehnoloogia:
Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru vormi põhja. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Täidise tegemiseks eralda munavalged -kollastest. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega toorjuust, munakollased ja suhkur ühtlaseks. Lisa sulatatud valge šokolaad. Vahusta ühes kausis vanillikaste ja teises munavalged. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata need paaris supilusikatäies kuumas vees. Vahusta želatiinisegu šokolaadivahu hulka. Lisa kohe munavalgevaht ja vahustatud vanillikaste. Kalla täidis küpsisepõhjale. Lase tordil vähemalt 5 tundi (või veel parem järgmise päevani) külmkapis tarretuda. Kaunista soovikohaselt.
originaali autoriks peaks olema L.Virkus...
põhi: 200 g küpsiseid, 100 g võid.
täidis: 400 g maitestamata toorjuustu
3 muna
2 dl suhkrut
250 g valget šokolaadi
2 tl vanillisuhkrut
7 želatiinilehte
0,5 dl vett
2,5 dl vahustuvat vanillikastet (creme vanilla) - võib vabalt vahukoorega asendada.
kaunistuseks: valge šokolaad ja puuviljad
tehnoloogia:
Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru vormi põhja. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Täidise tegemiseks eralda munavalged -kollastest. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega toorjuust, munakollased ja suhkur ühtlaseks. Lisa sulatatud valge šokolaad. Vahusta ühes kausis vanillikaste ja teises munavalged. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata need paaris supilusikatäies kuumas vees. Vahusta želatiinisegu šokolaadivahu hulka. Lisa kohe munavalgevaht ja vahustatud vanillikaste. Kalla täidis küpsisepõhjale. Lase tordil vähemalt 5 tundi (või veel parem järgmise päevani) külmkapis tarretuda. Kaunista soovikohaselt.
Naudi!
Retsept on pärit lehelt Toidutare.ee
Sildid: gurmee
0 Comments:
Postita kommentaar
<< Home