esmaspäev, veebruar 07, 2011


N10.02.2011 / 19.00 / 2.50 € & 3.50 €

Rajamuusika
Kultusbändi RADAR klahvpillimängija ja
paljude lugude autor SERGEI PEDERSEN!

Sergei Pedersen (1953) on Eesti jazzrocki klaverivirtuoos ja helilooja, kes on rõõmustanud kuulajaid klahvpillidel pop-, rock- ja fusion- ansamblites Paradoks, Andromeeda, Magnetic Band, Psycho, Lainer, Radar ja Monarh.

Eriti viljakaks kujunes koostöö kultusbänd Radariga, mille põhituumikusse Sergei Pedersen kuulus (1978-1987, Fender Rhodes ja Roland Jupiter 8). Ansambel andis sadu kontserte Nõukogu Liidu avarustes, sotsialismimaades, Saksa DV-s, Kuubas ja Aafrikas (Mali, Niger, Ülem-Volta, Senegal, Sierra Leone). Radari kõige viljakama komponeerijana kirjutas Pedersen hulga hinnatud instrumentaallugusid, nt. "Trofee", "Promenaad", "Konflikt", "Portree," "Mäng", "Pikk Tee" ning koos Raul Vaigla ja Raivo Naritsiga "Viraaž" ning Raivo Naritsaga kahasse "Tuhkvalgus", samuti meeldejäävate kujunditega laule õdedele Kõlaritele - "Väike Baar", "Mina ise", "Naerusuu" (koos Kaja Kõlariga) ja "Kui mind kutsud Sa" Jaak Joalale jt.

Viimastel aastatel astub Sergei Pedersen sageli publiku ette sooloartistina, mil põhiosa repertuaarist moodustavad oma originaalversioonid läinud sajandi jazzi kullafondi kuuluvatest lugudest, täiendades klahvpillikõla vokaaliga. Samuti musitseerib omanimelise traditsioonilise jazztrioga, mille koosseisus võib näha nii vanema (Taavo Remmel, Toivo Unt, Aivar Vassiljev) kui ka noore põlvkonna (Peedu Kass, Kaspar Kalluste) muusikuid ning duos koos Lembit Saarsaluga.

Sergei Pedersen õpetab G. Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis oma originaalse metoodika järgi jazzklaverit ning peatselt on ilmumas tema loodud teooriaõpik.

http://www.facebook.com/rajamuusika

Sildid: , ,