laupäev, juuli 16, 2005

Ein Nacht mit Musik.

Ein Nacht mit Musik (ENM) on jumala lambist sündinud idee. Et head muusikat ei ole ilmas kunagi küll, siis tuleb aegajalt oma plaadikohvritelt tolm puhuda ja rahva rõõmuks suurem ettemängimine korraldada. Kuna on leitsakus suvi, siis üritus tarvis korraldada jahedal ööajal. Siit ka nimi - Öö Täis Muusikat. Päris "peoks" seda just ei nimetaks. Nagu rohkem midagi listening-disco laadis. Et üks sell mängib plaate ja plädiseb midagi muusika tausta kohta ka teistele natuke. Et hariv üritus. Ja vabas vormis. Ja napsu võtavad need, kes tahavad ja kõik tunnevad ennast hästi. Head fantaasiat omades painuta seda ettekujutuses nagu pisut nihkes olevat ettekandeõhtut või midagi taolist. Aga moraaliks on vähem möla ja rohkem muusikat.

Vol.1 toimus täiesti spontaanse ideeplahvatuse järgsena A.D. 2005 15. juunil F!L! C!Q!-s. Start anti pisut pärast südaööd ja nõelad kraapisid (sedapuhku küll lasersilm ühtesid ja nulle) kella 4:30-ni. Kuna inimesi oli palju, siis ka maitsed varieerusid nii et kokkuvõtlikult võiks asja väljendada kui et hundid söönud, lambad terved. Aga edaspidi näitame valitsuse eeskujul üles null-tolerantsi & muusikat valivad vaid need, kes selleks õhtuks enesele selle kohustuse võtnud.

ENM vol.1-le eelnenud õhtul toimunud warm-up'ist kujunes aga päris maxi-event, sest start anti 23:30 ja viimased vägevad finisheerusid alles päeval poole ühe paiku. Inimesi küll vähe, kuid need kõik suured fännid ja oma valdade asjatundjad. Vot nii.

Et siis neljapäeva öö täis electroclash'i ja dnb'd 12 h ja reedel 4,5 tunni jagu. Viva la musica! Kes käisid jäid loodetavasti rahule.

SAAGA LÄHEB EDASI. ENM Vol. 2 on tulemas augustis!
Jälgi (nüüdsest juba süsteemsemat) eelreklaami taikonautikaga seotud veebikohtades - hoia silma peal blogidel ning muudel R.d.C., Team Taikonautika ja SFC'ga seotud infokanaleil.